Nye øjne fik lidt overblik over Gellerup

2011-03-09 13:36
Tirsdagens Introdag til Gellerup var på en gang både med til at skabe et overblik over de to boligområder Gellerup og Toveshøj, men samtidig også med til at give forståelsen af, hvor svært det kan være at rumme alle de mange aktiviteter og initiativer, som findes i området.
Det måtte de 56 nye medarbejdere og aktive ildsjæle, som havde tilmeldt sig arrangementet, sande, da dagens 28 besøg hos forskellige foreningerne, institutioner og projekter var overstået.
 
Intro-dagen begyndte om morgenen i Livsværkstederne, hvor de 56 tilmeldte blev klædt på til dagens oplevelser med faktuelle oplysninger om lokalområdets beboersammensætning, det kommunale system og politiets indsatser og orienteret om, hvad der foregår i det samarbejde, der bliver kaldt Samvirket i Gellerup og Toveshøj.
 
Inddelt i syv grupper på tværs af arbejdssteder og andre tilknytningsforhold blev deltagerne efterfølgende sendt ud på en slags spejderløb, hvor hver gruppe skulle på besøg fire forskellige steder, det var lige fra den lokale skole til et kig ind hos Cirkus Tværs og et besøg på Gellerup Museum.
 
Over middag sluttede alle syv hold af i Foreningernes Hus, hvor der var fælles afrapportering om dagens mange besøg. Grupperne blev hver især bedt om at fortælle, hvis de var blevet overrasket over noget, eller om de måske havde opdaget noget, der mangler i Gellerup.
Gennemgående lød det fra alle grupper, at man var overvældet over, hvor meget der foregår i Gellerup og Toveshøj. Og den begejstring og det engagement, som alle besøgsstenderne viste over at være med i og deltage i samarbejdet, blev også bemærket af de besøgende, som gav udtryk for, at de selv nærmest blev smittet af lysten til at være med.
 
En opfordring til at hjælpe med at skabe mere overblik og etablere et fysisk sted, hvor det kan være muligt at søge viden og indsigt i området, blev noteret ned af Samvirkets Styregruppe, der sammen med repræsentanter fra Gellerupmodellen overhørte, hvilket udbytte deltagerne havde fået af dagen.
 
Se powerpoint til Introdagen - klik her
Se oversigten over Intro-dagens besøgssteder med kontaktoplysninger - klik her